KLASSIEKER
BIEFSTUK TAGLIATA
Biefstuk tagliata is biefstuk op z’n Italiaans. Tagliata betekent ‘in plakjes gesneden’ en het gerecht past bij de Italiaanse keuken: zonder al teveel poespas. Meno è meglio, zoals de Italianen zeggen.
We leveren biefstuk tagliata als een compleet pakket (voor twee personen), inclusief parmezaan, rucola en balsamico. Aan u de dankbare taak om er wat liefde aan toe te voegen en de biefstuk tagliata mooi te serveren.
1.
DE BEREIDING
- Haal de biefstuk een uurtje voor bereiding uit de koeling en uit de verpakking. Laat het vlees onverpakt, maar wel afgedekt op kamertemperatuur komen.
- Verwarm de oven op 50 graden. Leg het vlees gedurende 1 uur in de oven.
- Begin met de overige voorbereidingen wanneer het vlees bijna uit de oven kan:
- Verwarm de borden voor.
- Maak de rucola aan met een beetje olijfolie.
- Smelt wat boter of olie op hoog vuur in een hete pan.
- Haal de biefstuk uit de oven en bak het vlees kort aan beide zijden.
- Maak een bedje van rucola op de borden.
- Snijd de biefstuk met een scherp mes in dunne plakjes en presenteer het vlees op een mooie manier op de rucola.
- Garneer het vlees met de parmezaan en balsamico.
SERVEERTIPS
Biefstuk tagliata is lekker met ovenaardappelen of een verse pasta.
Het team van Van Roessel wenst u
een fantastisch culinair diner!