KLASSIEKER

BIEFSTUK TAGLIATA

Biefstuk tagliata is biefstuk op z’n Italiaans. Tagliata betekent ‘in plakjes gesneden’ en het gerecht past bij de Italiaanse keuken: zonder al teveel poespas. Meno è meglio, zoals de Italianen zeggen.

We leveren biefstuk tagliata als een compleet pakket (voor twee personen), inclusief parmezaan, rucola en balsamico. Aan u de dankbare taak om er wat liefde aan toe te voegen en de biefstuk tagliata mooi te serveren.

1.

DE BEREIDING

  1. Haal de biefstuk een uurtje voor bereiding uit de koeling en uit de verpakking. Laat het vlees onverpakt, maar wel afgedekt op kamertemperatuur komen.
  2. Verwarm de oven op 50 graden. Leg het vlees gedurende 1 uur in de oven.
  3. Begin met de overige voorbereidingen wanneer het vlees bijna uit de oven kan:
    • Verwarm de borden voor.
    • Maak de rucola aan met een beetje olijfolie.
    • Smelt wat boter of olie op hoog vuur in een hete pan.
  4. Haal de biefstuk uit de oven en bak het vlees kort aan beide zijden.
  5. Maak een bedje van rucola op de borden.
  6. Snijd de biefstuk met een scherp mes in dunne plakjes en presenteer het vlees op een mooie manier op de rucola.
  7. Garneer het vlees met de parmezaan en balsamico.

SERVEERTIPS

Biefstuk tagliata is lekker met ovenaardappelen of een verse pasta.

Het team van Van Roessel wenst u een fantastisch culinair diner!

2.

4.

6.

7.