KERST

LUXE VLEES

SPECIALITEITEN VAN DE MEESTERSLAGER

Mooi vlees verdient een hoofdrol tijdens het kerstdiner. Branche erkende meesterslager Dennis van Dun maakt de mooiste selectie voor een culinair thuisdiner. Bekijk ons uitgebreide aanbod rundvlees, dry aged specialiteiten, kalfsvlees, lam, kalkoen, kip, wild en varkensvlees. Ook voor een gezellige gourmet- of fondue-avond stellen we de lekkerste schalen voor u samen.

SUCCESRECEPT
GOURMET

GOURMET & FONDUE

Uitgebreid tafelen en slow cooking, zonder zelf uren in de keuken door te brengen? Dan kiest u natuurlijk voor een gezellig avondje gourmet, fondue of teppanyaki. Met al die heerlijke soorten vlees, sausjes en bijgerechten is het meteen een groot feest op tafel. Dat wordt genieten!

DRY AGED SPECIALITEITEN

Cote de Boeuf dry agedmin. 800 g.Meesterlijke steak, zonder botBereidingsadvies >
Cote a l’os dry agedmin. 700 g.De kotelet van het rund
Entrecote dry agedmin. 400 g.Een steak van de rugfilet

Naast onze Hollands Luxe – selectie hebben we ook nog diverse andere bijzondere runderrassen op voorraad, zoals grasgevoerd Rubia Gallega of Black Angus.  Vraag onze slagers om advies. 

Japans Wagyu uit Kagoshima

Voor de absolute fijnproevers hebben we iets heel bijzonders: Ribeye WAGYU A5.
Dit keizerlijke vlees wordt geroemd om zijn excellente smaak. Het is full blood Japans Wagyu van de hoogste kwaliteit met een fantastische marmering. Geniet van de meesterlijke smaaksensatie en luxe beleving van dit unieke vlees.

MEESTERSELECTIE
DRY AGED

HET MOOISTE
RUNDVLEES

RUNDVLEES

Runderhaas/Tournedos Zowel als biefstuk of groter stuk voor Beef WellingtonBereidingsadvies >
Kogelbiefstuk Botermals en smaakvolBereidingsadvies >
Biefstuk Tagliata± 375 g.Mooie biefstuk voor 2 personen, compleet met rucola, Parmezaan en balsalmicoBereidingsadvies >
Ribeye Nieuw-Zeeland± 350 g.
Sukadesteak (flat iron) min. 400 g.Biefstuk van de sukade
Ossenhaaspuntjes± 500 g.Botermals met een Oosterse twist
Beeftips black garlic± 500 g.Malse biefstukpuntjes in een zachte marinade van gefermenteerde knoflook. Met gratis bakje saus
Diamanthaas± 600 g.Het malse ‘haasje’ uit de schouder
Staartstukmin. 500 g.Door de rijping een boterzachte rosbief met een randje vet
Bavettemin. 500 g.Biefstuk met bite, prachtig voor de winter-BBQ of om in de pan te bakken
Dik stuk van de nek Mager draadjesvlees om te stoven, bijv. voor Boeuf Bourguignon of Rendang
Rosbiefrollademin. 750 g. Om rosé te garen
Stoofrollademin. 750 g.Om te stoven

KALFSVLEES

Gevulde kalfsrollade± 1000 g.Met een vulling van kalfsgehakt, pistachenootjes en diverse kruidenBereidingsadvies >
Paillard van kalfsvlees truffel Mini schnitzels van mals kalfsvlees met zachte truffel. Heerlijk om te serveren op een rijke pasta of risotto
Cote de veaumin. 500 g.Kalfskotelet, speciale selectie voor de BBQ
Kalfsentrecotemin. 250 g.Met een mooi randje vet
Kalfsoester Of kalfsfricandeau als groot stuk
Italiaanse kalfsroerbak Malse kleine kalfsschnitzeltjes gemarineerd met tomatenmarinade

BURGERS

Dry aged burger150 g.Pure burger van gerijpt rundvlees
Hugo hamburger150 g.Klassieker van rund- en kalfsvlees
DoB burger Chipotle150 g.Van Duke of Berkshirevarken met een vleugje gerookte peper

DELICATE
SMAKEN

BIJZONDER
FEESTELIJK

WILD

Hertenrugfilet± 150 g.
Hertenhaas± 400 g.
Hertenpoulet/stoofvleespakje ± 500 g.Voor al uw mooie wildstoofschotels
Hazenbout± 350 g.
Helvoirtse eendenborstfilet tam± 300 g.
Tamme konijnenbouten± 300 g.

LAMSVLEES

Lamshaas± 60 g.Boterzacht, Provençaals gemarineerd
Lamsrack± 40 g.Gemarineerd met een zachte Griekse marinade
Lamsboutrollade± 1500 g.

KALKOEN

Babykalkoen± 3 kg.
Kalkoen± 5 kg.
Kalkoenrollade± 700 g.Malse kalkoenrollade van dijenvlees, heerlijk gekruid
Kalkoendijen± 1000 g. p.st.

Gevulde kalkoen

In veel families is het aansnijden van de kalkoen een prachtige kersttraditie. Slagerij-Traiteur Van Roessel maakt het u graag gemakkelijk: onze gevulde kalkoen hoeft u alleen nog maar in de oven te garen. Omdat we deze speciaal voor u maken is vooraf bestellen noodzakelijk. Via deze link vindt u het complete bereidingsadvies.

KIP LABEL ROUGE***

Hoevekip heel (Poulet Des Landes) Label Rouge * * *± 1600 g.De ‘echte’ boerenscharrelkip
Kipfilet met vel (Poulet Des Landes) Label Rouge * * *per 2 stuksDe ‘echte’ boerenscharrelkipfilet

KERST
KLASSIEKERS

EXCLUSIEF
VARKENSVLEES

iberico varkensvlees

Secreto de Bellota Iberico± 350 g.Bijzonder stukje uit de schouder. Heerlijk om te grillen
Pluma de Bellota Iberico± 250 g.Mals stukje uit de nek. Ook heerlijk van de BBQ
Presa de Bellota Iberico± 650 g.Groter stukje uit de nek voor 3 a 4 personen op 180°C
Filet de Bellota Iberico ± 125 g.Rugfilet van het Iberico varken

De trots van Spanje: Iberico Bellota

Iberico Bellota is de absolute top onder de Iberico-soorten. Er is weliswaar volop Iberico-vlees verkrijgbaar, maar de kwaliteit van Bellota is onovertroffen. Dit is het allerlekkerste varkensvlees dat ter wereld verkrijgbaar is. Hoewel ons uitgangspunt is om zoveel mogelijk lokaal en regionaal in te kopen, maken we voor unieke producten graag een uitzondering.

VARKENSVLEES

Herfsthaasjebakje voor 2 personenOvenklare varkenshaasmedaillons in rodewijnsaus met champignons en roomkaas
Mini Porchettamin. 750 g. Braadstukje op Italiaanse wijze: garen in een oven van 140°C tot een kerntemperatuur van 60°C
Varkensfiletrollademin. 1000 g.Mager
Varkensrollademin. 1000 g.Licht doorregen
Mini beenhammetje± 1000 g.Voorgegaard
Varkenshaasper stuk250 tot 300 gram

WARME SAUZEN

Truffel-portjusbakje 200 g.Heerlijk bij gevulde kalfsrollade, tournedos en wildsoorten
Peper-roomsausbakje 200 g.Heerlijk bij Cote de boeuf en biefstuksoorten
Rodeportsausbakje 200 g.Heerlijk bij kalfsrollade en hertenbiefstuk
Rodewijnsjalottensausbakje 200 g.Heerlijk bij kalfsrollade, biefstuk en tamme eendenborst
Bearnaisesausbakje 200 g.Klassieke saus bij tournedos en dry aged vlees
Champignon-roomsausbakje 200 g.Heerlijk bij varkenshaas en kalfsoester
Jus de veau / kalfsfondbakje 200 g.Huisgemaakt, dé basis voor uw zelfgemaakte saus

KOUDE SAUZEN

Wereldsausbakje 150 g.
Truffelmayonaisebakje 150 g.
Aiolibakje 150 g.
Knoflooksausbakje 150 g.
Duizendeilandensausbakje 150 g.
Cocktailsausbakje 150 g.
Kerriesausbakje 150 g.
Hamburgersausbakje 150 g.
Kruidenboterbakje 90 g.