John van Delft

Chefkok

John is sinds 1990 werkzaam bij Slagerij-Traiteur Van Roessel als chef-kok. Het is zijn verdienste dat onze traiteurafdeling is uitgegroeid tot wat het nu is. 

Aanvankelijk bereidt John de verse maaltijden in de winkel, in het zicht van de klant. De ruimte is echter beperkt en in 1993 betrekt Van Roessel ook een productielocatie. Daar is naast de slagerij, worstmakerij en rokerij ook alle ruimte voor een warme en koude keuken, een Kruidenkamer en grote koelcellen. John blijft in eerste instantie in de winkel koken en breidt de winkel zelfs uit met een broodjescorner. Uiteindelijk besluiten we om zijn keuken geheel naar de productielocatie te verplaatsen. Hier bereiden John en zijn keukenbrigade dagelijks verse maaltijden, soepen en sauzen en in de ‘koude keuken’ toastsalades, rauwkostsalades, sauzen en mise en place. 

Enkele hoogtepunten uit de carrière van John:

  • John’s recept voor Grootmoeders Ovenschotel groeit uit tot een klassieker: het gerecht is al ontelbare malen bereid en verkocht.
  • Als eerste en enige kok in 1990 gestart, stuurt John nu een keukenbrigade met 5 medewerkers aan.
  • In 1997 was John nauw betrokken bij het traject naar de titel Slagerij van het Jaar, zo ook in 2010, toen de titel voor de tweede keer aan Slagerij-Traiteur Van Roessel werd toegekend.
  • In februari 2021 wordt Slagerij-Traiteur Van Roessel door de jury van de internationale vakwedstrijd Confrérie des Chevaliers du Goûte-Andouille de Jargeau uitgeroepen tot Nederlands Kampioen 2021 én derde slager van Europa, mede dankzij bekroonde specialiteiten van John (waaronder Pasta Alfredo met kalfsstoverij truffel en Japanse kipsalade).