KERST
VIEREN WE SAMEN
INSPIRATIE VOOR UW KERSTDINER
De kerstboom is prachtig versierd, de tafel is feestelijk gedekt. Want Kerst vieren we het allerliefste thuis, samen met vrienden en familie. Of u nu uitgebreid kookt of dat liever overlaat aan onze chef-koks: met Van Roessel is een feestelijk kerstdiner gegarandeerd.
Graag delen we onze suggesties voor een compleet kerstdiner.
GEHEIM
VAN DE CHEF
KOUDE VOOR- EN TUSSENGERECHTEN
Steak Tartareper setSet voor 2 personen compleet met aanmaak en garnituur. Klassiek zoals het hoortBereidingsadvies >
Rundercarpaccio traditioneelper persoonFlinterdun gesneden kogelbiefstuk (80 gram) met dilledressing, pecorinokaas en pijnboompitjes. Diepvriesproduct: het vlees bewaren in de diepvries en een uur vooraf ontdooien en garneren
Rundercarpaccio met truffelper persoonFlinterdun gesneden kogelbiefstuk (80 gram) met huisgemaakte truffelmayonaise, rucola sla en oude Beemster kaas. Diepvriesproduct: het vlees bewaren in de diepvries en een uur vooraf ontdooien en garneren
Carpaccio alleen vleesper persoonFlinterdun gesneden kogelbiefstuk (80 gram). Diepvriesproduct: het vlees bewaren in de diepvries en een uur vooraf ontdooien en garneren
Vitello tonnatoper persoonRosé gebraden kalfsvlees met huisgemaakte tonijndressing, zontomaat en kappertjes
Carpaccio van gerookte eendenborstfiletper persoonFlinterdun gesneden Helvoirtse eendborstfilet met een konfijt van vijgen
Gravad Laxper persoonGemarineerde en gepekelde zalm op Scandinavische wijze. Compleet met dilledressing
Carpaccio gerookte zalmper persoonCompleet met dille dressing en pijnboompitjes
Gerookte palingfiletbakje 125 g.Heerlijk om als voorgerecht of amuse te combineren met onze visspecialiteiten
Gerookte zalmfiletbakje 125 g.Heerlijk om als voorgerecht of amuse te combineren met onze visspecialiteiten
WARME VOOR- EN TUSSENGERECHTEN
Garnalenkrokettenper 2 stuksVan Monsieur Salpicon. Heerlijk bij onze huisgemaakte Bisque d’Homard. Diepvriesproduct
Groentesoepper literDé traditionele kerstsoep op basis van heldere runderbouillon met verse
groenten, rundvlees en soepballetjes. Diepvriesproduct
Bisque d’Homardper liter / per ½ literKreeftensoep, rijk van smaak. Mooi
te combineren met onze andere
visspecialiteiten. Diepvriesproduct
Pompoensoepper literRijk gevulde soep van pompoen, op
basis van kippenbouillon
Ossenstaartsoepper literAuthentiek recept, met een scheutje
Madeira. Diepvriesproduct
Tomatensoepper literHeerlijke tomatensoep met
soepballetjes
Mosterdsoepper literRomige soep met julienne gesneden
katenspek
Chef-kok John van Delft
‘Het is onze ambitie om u thuis te laten genieten van onze kookkunsten. Hoe fijn is het dan dat u het kerstdiner met een gerust hart aan ons kunt overlaten? Voor onze gerechten gebruiken we vanzelfsprekend de allerbeste verse ingrediënten. Ieder gerecht wordt bovendien naar onze eigen receptuur en vooral met veel zorg bereid, waarbij we echt alles zelf maken. Na bereiding koelen wij de gerechten direct terug, zodat de smaak, kwaliteit en versheid optimaal behouden blijven. Thuis hoeft u het gerecht alleen even verwarmen. Als u de borden kort voor het serveren verwarmt, blijft het gerecht goed warm en optimaal op smaak. We wensen u een heerlijke Kerst!’
ONTSPANNEN
KERSTDINER
EEN VERRUKKELIJK
KERSTDINER
HOOFDGERECHTEN
Boeuf bourguignonbakje 500 g.Botermals rundvlees in een klassieke saus van rode wijn met champignons, zilveruitjes en spekjes
Hazenpeperbakje 500 g.Hazenvlees gestoofd op klassieke wijze met rode wijn, spekreepjes en champignons
Pasta Alfredo met kalfsstoverij truffelper bakjeCompleet gerecht van fettuccine pasta met Parmezaanse kaas gecombineerd met een stoverij van kalfsvlees en truffel
Stoverij van hertbakje 500 g.Boordevol mals hertenstoofvlees, groenten en fijne kruiden
Gebraden konijnenboutper stuk± 300 gram, in eigen jus gestoofd
Kalfssukade met eigen jusper bakjeZacht gegaarde kalfssukade met heerlijke jus de veau en groenten
Varkenshaas Forestièrebakje 500 g.Gebakken varkenshaas met een romige saus van huisgemaakte jus de veau met gemengde
bospaddenstoelen
Varkenshaas in Marsalasausbakje 500 g.Gebakken varkenshaas in een romige saus met Marsalawijn en verse tuinkruiden
Kabeljauw Saltimboccaper bakjeMooie moot vis met mosterd beurre blanc
Gepocheerde zalmfilet in safraansausper 1 stuk à ± 175 g.Zacht gegaard met romige safraansaus
Gamba’s in knoflooksausper 300 g.Lekker met fettuccine, witte rijst of stokbrood
Snoekbaarsfilet op zuurkoolper bakjeGeserveerd op zuurkool met appel-cidersaus
BIJGERECHTEN
Aardappelpureebakje 450 g.
Aardappelgratinbakje 300 g.
Gebakken krieltjesbakje 300 g.
Knolselderiepureebakje 450 g.
Winterse Pastabakje 300 g.Met oesterzwammen, shii take,
champignons en gebakken ham in
cognacsaus
Stoofpeertjesper 4 stuks
Rode koolbakje 500 g.
Spruitjesbakje 400 g.
Haricots vertsbakje 300 g.
Witlofrolletjes met ham en kaasper 4 rolletjes
DIT MAAKT HET FEEST
COMPLEET
KIEZEN HOEFT NIET
ZOET ÉN KAAS
LUXE KERSTDESSERTS
Italiaanse Liefde per stuk (voor 2 - 3 pers)Dessert van mascarpone, room,
vanille, amaretto en advocaat
Hemelse Modderper stuk (voor 2 - 3 pers)Dessert van fijne chocolademousse
met slagroom
Kaas-dessertplateauvanaf 4 personenMooie selectie uit ons uitgebreid
assortiment kazen, rijkelijk
opgemaakt met konfijt, noten, fruit
en kletzenbrood
ZOET, KAAS: WAT IS DE VOLGORDE?
Volgt u de traditie van een Frans menu, dan serveert u éérst
een kaasplankje en sluit u het kerstdiner af met een zoet
dessert. Ons advies? Bepaal zelf uw voorkeur. Wanneer u
eerst een zoet dessert kiest en afsluit met kaas, dan kunt u
er een heerlijke port bij drinken. En dat is sowieso een mooie
afsluiter van het kerstdiner!